ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ / ΑΓΟΡΕΣ
EN

Η τέχνη του μασάζ με ξύλα μπαμπού και η ευεργετική του δράση

12/5/2020
Αν ψάχνετε για ένα αναζωογονητικό μασάζ τότε μόλις το βρήκατε! Στην Stretch&Relax Massage & Pilates Boutique το μασάζ με ξύλα μπαμπού υπόσχεται να σας χαλαρώσει από την ένταση της μέρας και να σας προσφέρει ηρεμία. Το μασάζ με ξύλα μπαμπού είναι γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, χαλαρώνει το σώμα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ψυχική και πνευματική ευεξία.


Το μασάζ με ξύλα μπαμπού εκτός από τη βαθιά αίσθηση χαλάρωσης και ευεξίας που προσφέρει, αποτελεί και μια εξαιρετική θεραπευτική μέθοδο κατά του στρες και των συναισθηματικών διαταραχών. Συντελεί επίσης στη βελτίωση της υφής του δέρματος, μέσω του διοξειδίου του πυριτίου από το εκχύλισμα του μπαμπού, που βοηθά το σώμα να απορροφά βασικά μέταλλα όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο. Με τις αντιερεθιστικές του ιδιότητες απαλύνει το δέρμα, όταν εφαρμόζεται απευθείας μέσω κρέμας ή λοσιόν. Η ευεργετική του δράση δε σταματά εδώ. Ανακουφίζει από εκζέματα, καταπραΰνει την ψωρίαση και περιέχει αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην ελαχιστοποίηση των ρυτίδων.

Εκτός από τα παραπάνω, το μασάζ με ξύλα μπαμπού απελευθερώνει από πόνους του αυχένα και της πλάτης, βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας. Καταπολεμάει την κατάθλιψη, προσφέροντας ψυχική ανάταση. Απομακρύνει τις τοξίνες και κυρίως ενδυναμώνει τις φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες που έχει το ίδιο το ανθρώπινο σώμα, απελευθερώνοντας τις λεγόμενες ενδορφίνες, οι οποίες είναι το φυσικό παυσίπονο του σώματος.

Το Μασάζ με ξύλα bamboo βοηθά στη χαλάρωση των μυών αλλά επίσης στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και στην αναδόμηση της σιλουέτας. Τα αποτελέσματα του μασάζ, το οποίο πραγματοποιείται σε άτομα όλων των ηλικιών, είναι αισθητά στο σώμα για αρκετές μέρες μετά τη θεραπεία.

Το μασαζ με ξύλα μπαμπού επιτυγχάνεται μέσω ράβδων από μπαμπού ζαχαροκάλαμο, βιολογικά επεξεργασμένων, σε διαφορετικά μήκη και διαμέτρους. Αυτές οι ράβδοι είτε θερμαίνονται, είτε χρησιμοποιούνται σε θερμοκρασία δωματίου. Ενίοτε χρησιμοποιούνται και μικρότερα ραβδάκια για λεπτομερέστερη εργασία. Η ράβδος αντικαθιστά το χέρι του θεραπευτή, προσφέροντας έτσι ένα βαθύτερο, πιο σταθερό μασάζ. Με αυτόν τον τρόπο διεγείρονται οι μυϊκοί ιστοί και απομακρύνονται οι συσσωρευμένες τοξίνες. Ο μυς ζυμώνεται και απελευθερώνεται το σώμα από τις εντάσεις. Η διαδικασία αυτή θεωρείται ότι έχει τις ρίζες της στους αρχαίους χρόνους. Οι θεραπευτές στην Stretch&Relax Massage Boutique ενσωματώνουν παραδοσιακές μεθόδους στο μασάζ με ξύλα μπαμπού για καλύτερα αποτελέσματα.

Το μασάζ με ξύλα μπαμπού θεωρείται παραπλήσιο του μασάζ με ζεστές πέτρες διότι έχει την ίδια καταπραϋντική επίδραση σαν αυτή της πέτρας. H ράβδος μπαμπού διατηρεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα τη θερμότητά της σε σχέση με την πέτρα. Αυτό φέρνει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη διάρκεια από τις ζεστές πέτρες καθώς τα ξύλα bamboo βοηθούν το θεραπευτή να μπει πιο μέσα στο μυικό σύστημα.