ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ / ΑΓΟΡΕΣ
EN

To μασάζ είναι όλα τα new year's resolutions για το 2019

3/1/2019
Ήρθε ο νέος χρόνος και αφού έδωσες τις ευχές σου ήρθε η ώρα να δώσεις και τις υποσχέσεις σου. Ευτυχώς για σένα δεν θα χρειαστείς να δώσεις πολλές υποσχέσεις για το 2019 γιατί για κάθε υπόσχεση υπάρχει το μάσαζ! Η ευεργετική δράση του μασάζ είναι αποδεδειγμένη σε όλα τα ζωτικά συστήματα του οργανισμού, το λεμφικό, το μυϊκό, το κυκλοφορικό και θα σε πείσουμε ότι είναι ευεργετική και για τα new year's resolutions του 2019.

1) Θα χαμογελάω περισσότερο. Δηλαδή θα κάνεις πιο συχνά μασάζ γιατί το μασάζ απελευθερώνει τη σεροτονόνη, την ορμόνη της χαράς όπως αποδεικνύουν αρκετές έρευνες.

2) Δεν θα αγχώνομαι. Εννοείς ότι θα κάνεις πιο συχνά μασάζ γιατί το μασάζ μειώνει το άγχος και τα συμπτώματα κατάθλιψης. Οι ειδικοί εξηγούν ότι ο λόγος είναι απλός: χαλαρώνεις επειδή το μασάζ μειώνει τα επίπεδα της ορμόνης του "άγχους", της κορτιζόλης, βοηθάει στον καλύτερο ύπνο και μειώνει μυϊκούς πόνους που επιβαρύνουν το άγχος.

3) Δεν θα κουράζομαι. Άρα θα κάνεις πιο συχνά μασάζ γιατί το μασάζ μειώνει το αίσθημα της κόπωσης. Όσοι απολαμβάνουν συχνά ένα μασάζ, παρουσιάζουν χαμηλότερα επίπεδα κούρασης.

4) Θα παραμείνω μακριά από ιώσεις. Δηλαδή θα κάνεις πιο συχνά μασάζ γιατί το μασάζ κινητοποιεί το λεμφικό σύστημα και αποβάλει τα απόβλητα του οργανισμού μας. Μην ξεχνάς ότι το λεμφικό σύστημα απορροφά λίπη από το πεπτικό σύστημα, ρυθμίζει υγρά του σώμας αλλά κυρίως αποτελεί τη φυσική άμυνα του οργανισμού ενάντια στις ασθένειες.

5) Θα έχω περισσότερη ενέργεια. Άρα θα κάνεις πιο συχνά μασάζ γιατί το μασάζ αναζωογονεί την ενέργεια του σώματος. Η αυξημένη κυκλοφορία του αίματος που επιτυγχάνεται με το μασάζ, αυξάνει τη ροή των θρεπτικών συστατικών στο σώμα που έχει αντίκτυπο στο συνολικό επίπεδο ενέργειας.